ROMÂNIA
CarpatZoo - Capibara

Capibara

CAPIBARA
(Hydrochoerus hydrochaeris)

 
 

RĂSPÂNDIRE

Trăieşte in America de Sud în ţări precum Colombia, Ecuador, Bolivia, Venezuela, Brazila, Argentina, Guyana, Suriname, Guiana Franceză,Uruguay, Peru şi Paraguay. Preferă zonele umede şi împădurite din jurul mlaştinilor, lacurilor şi râurilor.

DESCRIEREA SPECIEI
Lungimea corpului este cuprinsă între 106-134 cm, cu o greutate de 35-65 kg. Părul este aspru şi culoarea variază de la roşiatic-maroniu la gri în zona dorsală şi galben maroniu pe abdomen. Nu are coadă iar membrele anterioare sunt mai scurte decât cele posterioare.



REPRODUCEREA
Gestaţia durează 130-150 de zile şi fată între 2-8 pui pe care îi înţarcă la 16 săptămâni.

ALIMENTAŢIA
Sunt animale ierbivore, în sălbăticie se hrănesc cu ierburi, plante acvatice, scoarţă de copac, cereale şi diferite fructe. Un adult consumă între 2.7-3,6 kg de hrană pe zi.

VIAŢA SOCIALĂ
Sunt animale sociabile, trăiesc în grupuri de 10-30 de indivizi, conduse de un mascul dominant. Îşi apără teritoriul atunci când vegetaţia este din belşug însă în sezonul uscat se organizează în grupuri de 100 de indivizi.

DURATA DE VIAŢĂ
8-12 ani.