RAŢĂ CILIANĂ
Anas sibilatrix
 



RĂSPÂNDIRE
Trăieşte în Argentina, Brazilia, Chile, Insulele Falkland, Uruguay.
 
DESCRIEREA SPECIEI
Spre deosebire de alte raţe sălbatice, sexele sunt similare deşi masculul este mai deschis la culoare. Capul are culoarea verde metalic iar baza pliscului şi pliscul sunt gri. Penajul de pe piept este dungat alb cu negru iar pe laterale este portocaliu-maro. Aripile au pene albe şi negre. Are lungimea corpului de aproximativ 45 cm.
 
REPRODUCERE
Perechile sunt monogame iar femela depune 6-10 ouă. Masculul ajută la creşterea puilor.
 
ALIMENTAŢIA
Sunt păsări omnivore, se hrănesc cu seminţe, plante acvatice şi terestre, insecte, crustacee şi peşti mici.
 
VIAŢA SOCIALĂ
Trăiesc de obicei în perechi. Migrează în Brazilia pe perioada iernii.
 
DURATA DE VIAŢĂ
Trăiesc 15-25 de ani.