CHILEI FÜTYÜLŐRÉCE
Anas sibilatrix
 


ELTERJEDÉSE
Dél-Amerika déli részén elterjedt faj, Argentína, Brazília, Chile, Falkland szigetek és Uruguay területén él.

MEGJELENÉSE

Más récefajoktól eltérően a nemek között nincs számottevő különbség. A fej fémes-zöld színezetű, a csőr szürkés. A mell tollazata fehér-fekete csíkozású. A szárnytollak fehér és fekete színűek.

SZAPORODÁSA

A párok monogámok, a tojó 6-10 tojást rak le. A hím besegít a fiókák nevelésébe.

TÁPLÁLKOZÁSA

Tápláléka magvakból vízinövényekből, rovarokból, rákokból és kishalakból áll.

ÉLETMÓDJA

Általában párokban élnek. A telet Brazíliában tölti.

ÉLETHOSSZA

Átlagban 15-25 évet élhet.