CarpatZoo

9 August 2015 - Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor sărbătorită la Grădina Zoologică Timișoara
06.08.2015

                                             COMUNICAT DE PRESĂ
 
             9 August 2015 - Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor 
             sărbătorită la Grădina Zoologică a Municipiului Timișoara
 
 
În fiecare an, ziua de 9 August este un prilej de sărbătoare pentru Grădina Zoologică a Municipiului Timișoara.   Este Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor, sărbătorită  în întreaga lume.  

Conservarea speciilor, protecția animalelor sălbatice, a biodiversității în general  dar și cultivarea dragostei față de animale și natură constituie parte din obiectivele unei grădini zoologice.  Dincolo de aspectele educative și de creștere a gradului de conștientizare cu privire la periclitarea unor specii de animale și  a necesității protejării biodiversității, în special în mediul urban, grădinile zoologice oferă adăpost unor specii rare sau aflate pe cale de dispariție.

Municipalitatea timișoreană vă invită în data de 9 August 2015, începând cu orele 11.00,  la Grădina Zoologică a Municipiului Timișoara, pentru a sărbători Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice şi parcurilor 2015, prin derularea  unor activități specifice, dedicate copiilor, adulților și bunicilor deopotrivă. Vizitatorii vor putea  fi parte din marea familie a iubitorilor de animale, prin participarea alături de îngrijitori la programul de hrănire a animalelor din colecție, în special a celor din zona kinder-zoo dar și a urșilor, cerbilor, căprioarelor și altor animale.

Activitățile recreative și de divertisment  vor fi susținute pe parcursul întregului eveniment de ”Echipa Hazliţilor” care, va oferi  gratuit baloane, modelate în diverse forme. Vor fi organizate pe parcursul  evenimentului o tombolă cu premii atractive, activităţi surpriză pentru cei mici, iar micii vizitatori îndrăzneţi vor fi pictaţi pe faţă de către prințese.

Vizitatorii dornici de promenadă vor putea să viziteze spațiile amenajate ale grădinii zoologice, de-a lungul aleilor umbrite ale grădinii  și să se  relaxeze în minunatul cadru natural oferit de Pădurea Verde.

Ca un element de noutate, în acest an, de Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice şi parcurilor 2015 se va organiza și o tombolă pentru alegerea numelor celor mai noi animale aduse în colecţie și a ”puiuţilor” născuţi în captivitate la grădina zoologică. „Naşii de botez” – copii care au propus  numele cel mai atractiv, vor fi câștigătorii tombolei, iar copiilor participanți li se vor acorda diplome de participare.

Programul se va desfăşura în intervalul orar 11.00 – 13.00, publicul având acces gratuit pe tot parcursul zilei.
 

VICEPRIMAR,
 
Dan DIACONU


Comunicatul de presă în format pdf