BROASCA ŢESTOASĂ DE FLORIDA
Trachemys scripta
 RĂSPÂNDIRE
Sunt întâlnite în America de Nord, Mexic şi America Centrală.
 
DESCRIEREA SPECIEI
Masculul este de obicei mai mic decât femela, având coada mai lungă şi mai groasă. Masculii au gheare alungite pe care le folosesc în comportamentul de împerechere. Au lungimea între 12,5 şi 28,9 cm. Coloritul adulţilor variază în funcţie de subspecie dar în general este verde-oliv cu dungi galben-verzui şi verzi. Trachemys scripta elegans are tâmplele roşii iar Trachemys scripta troostii are tâmplele galbene.
 
REPRODUCERE
Masculii ajung la maturitate la vârsta de 3-5 ani, iar femelele la 5-7 ani. Împerecherea are loc în perioada Martie-Iulie. O femelă depune 2 până la 30 ouă, în funcţie de talia ei. Într-un sezon, femela depune ouă de 3-5 ori la distanţă de 12-36 de zile între depuneri. Ouăle sunt depuse într-o groapă de 5-10 cm săpată în nisip, şi sunt fertilizate la depunere. Puii eclozează după 2-2,5 luni, de obicei în perioada Iulie-Septembrie. Dacă eclozează toamna târziu aceştia pot rămâne în cuib până primăvara următoare.
 
ALIMENTAŢIA
Se hrăneşte cu peşti, raci, carne stricată, mormoloci, melci, viermi, insecte şi plante acvatice.
 
VIAŢA SOCIALĂ
Le place să stea la soare pe pietre sau buşteni. De multe ori sunt observate în grupuri mari mai mult din cauza lipsei de locuri de plajă sau agregării.
 
DURATA DE VIAŢĂ
Pot trăi până la 42 de ani în sălbăticie, deşi rareori trec de 30 de ani.