A Temesvári Állatkert látogatási szabályzata
 
 
A Temesvári Állatkert teendő látogatása során az Ön és az állataink biztonsága érdekében a következő szabályokat kérjük betartani:

 1. Tartsa be az Állatkertbejáratnál  bemutatot és az útvonal mentén elhelyezkedő figyelmeztető jeleket!
 2. Ne hozzon be állatot, mert ezzel fertőzésveszélynek, vagy stressznek teszi ki az itt lakókat!!
 3. A Vadaspark területén a látogatóknak az állatokat etetni tilos!Mindez biztonsági okokból, az állatok és az emberek egészségvédelme miatt szükséges.
 4. Kérjük, nem megijeszteni az állatok!Ne hozzon be olyan tárgyakat, játékokat (például lufi, labda, vízipisztoly), amelyek megijeszthetik az állatokat vagy kárt tehetnek bennük!
 5. Kérjük, tartsa tisztán  az Állatkert területét!
 6. 14 év alatti gyermekek csak felnőtt kíséretében léphetnek be az Állatkertbe!
 7. Korlátozott cselekvőképességű személyek csak felügyelettel vagy kísérővel látogathatják az Intézményt!
 8. Az itt munkájukat végzők kivételével, mindenki csak gyalogosan közlekedhet!
 9. A látogatók csak a számukra kijelölt útvonalon és területen tartózkodhatnak!
 10. A kerítésen, kötélen átlépni, az állatokhoz benyúlni veszélyes, ezért tilos!
 11. Fokozottan figyeljen kisgyermekére, akinek minden esetben fogja a kezét, ha villanypásztorral, kötéllel, vagy vízzel határolt terület mellett halad el!
 12. Az Állatkert területén lévő vizesárkokba, tavakba lépni, azokban fürödni, valamint befagyott állapotukban a jegükre lépni tilos!
 13. Baleset vagy rendkívüli esemény esetén haladéktalanul értesítse a legközelebbi vadasparki dolgozót!Elsősegélyláda a beratnál, a pénztárban, és a gazdasági épületben és irodában található – a barnamedvék  házban.
 14. A dohányzás tilos az Állatkert területén!
 15. Tüzet gyújtani, égő csikket eldobni, a szabadban tüzelőberendezést használni a Állatkert területén tilos!
 16. Az Állatkert eszközeiben és élőlényeiben (állatok és növények) okozott kárért az elkövető anyagi felelősséggel tartozik.
 17. Az állatkert játszóterét és interaktív játékait minden gyermek felnőtt felügyeletével és felelősségvállalásával használhatja.
 18. Az Állatkert területén - a személyiségi jogok figyelembe vételével - saját, otthoni felhasználású fénykép-, videó- és hangfelvételek külön engedély nélkül is készíthetők.Az írott és az elektronikus média munkatársai csak az Állatkert elözetes engedélyével készíthetnek interjút, kép- és hanganyagot az intézmény területén.

 
Az Állatkert működési rendjének, valamint az állatok és a látogatók nyugalmának megzavarása, testi épségének veszélyeztetése, kirívó, botrányos viselkedés esetén a rendzavarót az állatkert dolgozói ez irányú tevékenységének abbahagyására, szükség esetén az állatkertből való azonnali távozásra szólíthatják fel. Ehhez indokolt esetben rendőri segítség is kérhető.
 
A Temesvár Városháza Környezetvédelmi  Ósztaly Vezetösége


A Szegedi Vadaspark Látogatási szabályzat


A Szegedi Vadasparkban teendő látogatása során az Ön és az állataink biztonsága érdekében a következő szabályokat kérjük betartani:

1. Ne hozzon be állatot, mert ezzel fertőzésveszélynek, vagy stressznek teszi ki az itt lakókat!
2. Ne hozzon be olyan tárgyakat, játékokat (például lufi, labda, vízipisztoly), amelyek megijeszthetik az állatokat vagy kárt tehetnek bennük!
3. 14 év alatti gyermekek csak felnőtt kíséretében léphetnek be a Vadasparkba.
4. Korlátozott cselekvőképességű személyek csak felügyelettel vagy kísérővel látogathatják az Intézményt!
5. Az itt munkájukat végzők kivételével, mindenki csak gyalogosan közlekedhet!
6. A látogatók csak a számukra kijelölt útvonalon és területen tartózkodhatnak!
7. A kerítésen, kötélen átlépni, az állatokhoz benyúlni veszélyes, ezért tilos!
8. Fokozottan figyeljen kisgyermekére, akinek minden esetben fogja a kezét, ha villanypásztorral, kötéllel, vagy vízzel határolt terület mellett halad el!
9. A Vadaspark területén lévő vizesárkokba, tavakba lépni, azokban fürödni, valamint befagyott állapotukban a jegükre lépni tilos!
10. Baleset vagy rendkívüli esemény esetén haladéktalanul értesítse a legközelebbi vadasparki dolgozót! Elsősegélyláda a pénztárban, a Természetvédelmi Oktatóközpontban és a gazdasági irodában található.
11. Csak a kijelölt helyen (bejárat, büfé) dohányozzon!
12. Tüzet gyújtani, égő csikket eldobni, a szabadban tüzelőberendezést használni a Vadaspark területén tilos!
13. A Vadaspark területén a látogatóknak az állatokat etetni tilos! Mindez biztonsági okokból, az állatok és az emberek egészségvédelme miatt szükséges.
14. A Vadaspark eszközeiben és élőlényeiben (állatok és növények) okozott kárért az elkövető anyagi felelősséggel tartozik.
15. Az állatkert játszóterét és interaktív játékait minden gyermek felnőtt felügyeletével és felelősségvállalásával használhatja.
16. A Vadaspark területén történő árusítás, reklámtevékenység külön engedélyhez kötött.
17. A Vadaspark területén - a személyiségi jogok figyelembe vételével - saját, otthoni felhasználású fénykép-, videó- és hangfelvételek külön engedély nélkül is készíthetők.
18. Az írott és az elektronikus média munkatársai csak a Vadaspark engedélyével készíthetnek interjút, kép- és hanganyagot az intézmény területén.

A Vadaspark működési rendjének, valamint az állatok és a látogatók nyugalmának megzavarása, testi épségének veszélyeztetése, kirívó, botrányos viselkedés esetén a rendzavarót az állatkert dolgozói ez irányú tevékenységének abbahagyására, szükség esetén az állatkertből való azonnali távozásra szólíthatják fel. Ehhez indokolt esetben rendőri segítség is kérhető.

Helyi jelentőségű védett terület

Tűz, baleset és egyéb rendkívüli esemény észlelésekor kérjük, hívja a következő telefonszámot: +36 62 542 530 (napközben), illetve az ügyeleti telefonszámot: +36 30 470 9274).