Klauzál tér
 
A mediterrán hangulatú tér közepén található Kossuth Lajos szobra. A téren kora tavasztól késő őszig kávéházak, cukrászdák és vidám fesztivál hangulat várja a vendégeket. A teret megközelítő Kárász utca Szeged sétáló utcája.
Dóm tér
 
A Dóm tér ad otthont a nemzetközi jelentőségű Szegedi Szabadtéri Játékoknak. A monumentális Fogadalmi templomot a tér oldalain észak-európai stílusú épületek veszik körül, amelyek árkádjai alatt kimagasló magyar személyiségek szobrai, domborművei láthatóak.
Dömötör torony
 
Szeged legrégibb műemléke, a Dömötör torony a Dóm téren található. Alapjait a XI. században emelték, alsó, négyszögletes része XII. századi és felső, gótikus emeletei a XIII. századból származnak.
Zenélő óra
 
A Dóm tér egyik különlegessége a Fogadalmi templom főbejáratával szemközti, a tér egyik épületének falába épített zenélő óra. Naponta több időpontban az óralap körül az egyetemi tanács és diákok alakjai jelennek meg, a középkori egyetemeket szimbolizálva.
Szent István tér és a víztorony
 
A teljes egészében vasbetonból épült víztorony 1904-ben készült el. A teret és a víztornyot 2006-ban újították fel, ezáltal Szeged egyik legszebb közterévé vált. A torony tetejéről csodálatos kilátás nyílik az egész városra és a Tiszára.
Anna Fürdő
 
Az eklektikus, török fürdőkre emlékeztető épületet 1896-ban nyitották meg, 2004-ben újították fel. Termál-gyógyvize és wellness részlege úgy az idősebb mint a fiatalabb korosztály körében népszerűségnek örvend.
Reök-palota
 
A spanyol Gaudi házaihoz hasonló épület európai viszonylatban is a legszebbek egyike. 1907-ben épült magyar szecessziós stílusban.  Homlokzatán és az épület lépcsőházában stilizált növényi ornamentika látható.
Móra Ferenc Múzeum

 
A Móra Ferenc íróról elnevezett múzeum Szeged belvárosában, a Tisza parton található impozáns épület. A múzeumban régészeti, néprajzi, természetrajzi kiállításokat lehet megtekinteni, valamint változatos témájú időszakos tárlatokat.
A Tisza
 
A Tisza és Szeged városa elválaszthatatlan egymástól. Az 1879-es szegedi árvíz a város teljes megsemmisülését okozta, ezt követően építették ki a mai modern városképet. Tavasztól őszig evezősök, horgászok és fürdőzők népesítik be a Tisza partját és vizét. A part menti halászcsárdák tiszai halászlét kínálnak a vendégeknek.
Pick szalámi és szegedi paprika múzeum

 
A múzeum tárlata ismerteti a világhírű szegedi fűszerpaprika és a Pick szalámi történetét, eredetüket és feldolgozásuk módjait. A múzeum szalámi kóstolót és kedvezményes vásárlási lehetőségeket kínál a látogatóknak.