Azi : 07.05.2021
   
L
M
M
J
V
S
D
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   

Ziua Internaţională a Biodiversităţii sărbătorită în cadrul GREEN WEEK 2013 - CLEAN AIR FOR ALL
22.05.2013


               
                                                    
            MUNICIPIUL TIMIŞOARA

                   ZIUA INTERNAŢIONALĂ A BIODIVERSITĂŢII

                   TIMIŞOARA, 22 MAI 2013 – GREEN WEEK 2013
 
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Biodiversităţii, Primăria Municipiului Timişoara în colaborare cu două instituţii de învăţămând de prestigiu au organizat  o acţiune ecologică.

Acest eveniment se circumscrie  evenimentelor satelit ale GREEN WEEK 2013, aprobate de către DG Environment a Comisiei Europene (ref.RO03),  dedicate factorului de mediu AER, sub sloganul „CLEANER AIR FOR ALL”.  Toate evenimentele timişorene  care se vor desfăşura în cadrul GREEN WEEK sunt organizate sub titlul generic „CLEAN AIR – Mine, Yours, Ours – Timişoara 2013”  şi sunt dedicate evidenţierii  importanţei aerului, element vital pentru omenire şi biodiversitate.

Au participat un număr de 18 copii din clasa VI C de la Şcoala Gimnazială Nr. 21 „V. Babeş”, având ca profesor coordonator Profesor Mihaela Man şi însoţitor domnul Gheorghe Dumitrescu şi încă 26 de copii de la “Palatul Copiilor Timişoara”, având profesori coordonatori pe Luminiţa Ioviţoniu, Liana Belea şi Dina Moise.
 
La eveniment au participat, ca invitaţi şi specialiştii Proiectului „BE NATUR, îmbunătăţirea managementului Siturilor Natura 2000”, de la Asociaţia Voluntarii Lunca Mureşului Arad.
 
S-au discutat probleme legate de protecţia şi conservarea biodiversităţii, fiind  evidenţiat  rolul  factorului aer  în viaţa florei şi faunei locale, modul în care calitatea şi caractersticile fizico-chimice pot influenţa starea de sănătate şi echilibrul  biodiversităţii.

Elevii au beneficiat de expuneri de specialitate cu privire la   importanţa biodiversităţii în zonele urbane, tot mai antropizate şi despre rolul Grădinilor Zoologice în protecţia şi conservarea biodiversităţii.  

Copii au vizitat Grădina Zoologică şi Centrul de reabilitare a păsărilor rănite, realizat în cadrul Proiectului „BE NATUR”, dedicat păsărilor sălbatice autohtone şi migratoare.  Ziua Internaţională a Biodiversităţii a constiituit un prilej pentru  sărbătorirea  „ZILEI BERZEI”, sub slocanul „VOI ZBURA IAR”.  

Copii au  lansat o serie de întrebări referitoare migraţia păsărilor,  habitatele lor naturale şi modul lor de viaţă. La sfârşitul activităţii, cei mici, precum şi cadrele didactice au fost răsplătite cu diplome de participare.Copii au fost răsplătiţi şi cu tricouri personalizate.

De asemenea, pe parcursul întregii zile, în ciuda vremii  extrem de nefavorabile, au fost realizate vizite cu ghid la Grădina Zoologică din Timişoara, prezentările fiind realizate de  specialişti zoologi,  fiind înregistraţi aproximativ 200 de vizitatori.

Interesul municipalităţii pentru derularea proiectelor educaţionale sunt justificate de necesitatea educării tinerei generaţii în ceea ce priveşte necesitatea protecţiei factorilor de mediu, a biodiversităţii,  municipiul Timişoara având dezvoltată Strategia privind protecţia şi conservarea biodiversităţii.
 
                                             
                                  DIRECTOR EXECUTIV  DIRECŢIA DE MEDIU,
                                     Adrian – Amedeo BERE – SEMEREDI

Înapoi   Printare

Ştire de ultimă oră!

27.11.2020 -  Închidere temporara a Grădinii Zoologice din Timișoara
Începând de vineri, 27 noiembrie 2020, Grădina Zoologică din Timișoara va fi închisă temporar pentru publicul vizitator.
» mai multe detalii

19.09.2016 -  Eveniment regretabil la Grădina Zoologică
În cursul zilei de Vineri, 16 Septembrie 2016, la Grădina Zoologică a Municipiului Timișoara s-a înregistrat un eveniment regretabil, îngrijitorii constatând moartea în interiorul padocului a unui exemplar de zebra (Equus zebra), donat în luna August a.c. de către Societatea Comercială „CONTINENTAL Automotive Products” S.R.L. Timișoara.
» mai multe detalii

29.09.2015 -  Concurs de fotografie cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor - 4 Octombrie 2015
Primăria Municipiului Timişoara – Direcţia de mediu, împreună cu Grădina Zoologică Timişoara, vă invită să luaţi parte la CONCURSUL DE FOTOGRAFIE organizat cu ocazia ZILEI INTERNAŢIONALE A ANIMALELOR, sărbătorită în data de 04.10.2015.
» mai multe detalii

06.08.2015 -  9 August 2015 - Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor sărbătorită la Grădina Zoologică Timișoara
9 August 2015 - Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor sărbătorită la Grădina Zoologică Timișoara
Municipalitatea timișoreană vă invită în data de 9 August 2015, începând cu orele 11.00, la Grădina Zoologică a Municipiului Timișoara, pentru a sărbători Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice şi parcurilor 2015
» mai multe detalii

30.05.2014 -  SERBAREA ZILEI INTERNAŢIONALE A COPILULUI LA GRĂDINA ZOOLOGICĂ TIMIŞOARA
SERBAREA ZILEI INTERNAŢIONALE A COPILULUI LA GRĂDINA ZOOLOGICĂ TIMIŞOARA
Cu ocazia serbării „Zilei Internaţionale a Copilului”, Primăria Municipiului Timişoara vă invită duminică, 1 Iunie 2014 să vizitaţi Grădina Zoologică din Timişoara.
» mai multe detalii

15.05.2013 -  Schimb de experienţă la Grădina Zoologică din Timişoara
Schimb de experienţă la Grădina Zoologică din Timişoara
În data de 15.05.2013, între orele 15.00 - 18.00, în incinta Grădinii Zoologice din Timişoara a avut loc un schimb de experienţă între studenţii Universităţii Purdue din Indiana / Statele Unite ale Americii, studenţii Univesităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara şi reprezentanţii Grădinii Zoologice din Timişoara.
» mai multe detalii

19.04.2013 -  Noi "locatari" la Grădina Zoologică din Timişoara
Noi
Colecţia de animale s-a îmbogăţit cu doi noi locatari, un ponei şi un puiuţ de maimuţă hussar. Este o premieră de când s-a redeschis noua grădină zoologică a municipalităţii,
» mai multe detalii

01.10.2012 -  Din 1 Octombrie 2012 se modifică programul de vizitare a Grădinii Zoologice din Timişoara
Din 1 Octombrie 2012 se modifică programul de vizitare a Grădinii Zoologice din Timişoara
În Grădina Zoologică Timişoara, cadrul natural oferit de Pădurea Verde suferă schimbări rapide, oferind vizitatorilor o privelişte de o frumuseţe deosebită, în palete de culori impresionante. În concordanţă cu această schimbare autumnală, programul de vizitare a Grădinii Zoologice se restrânge corespunzător.
» mai multe detalii

22.08.2012 -  Colecţia de animale s-a îmbogăţit cu un exemplar de Tapir
Colecţia de animale s-a îmbogăţit cu un exemplar de Tapir
Începând cu luna August 2012, colecţia de animale de la Grădina Zoologică din Timişoara s-a îmbogăţit cu un nou membru, aparaţinând unei noi specii – Tapir (Tapirus terrestris). Tapirul Otto, un mascul tânăr de 11 luni, provine de la Grădina Zoologică din Szeged, fiind produs al unui grup de creştere deţinut de această grădină zoologică.
» mai multe detalii