Azi : 07.05.2021
   
L
M
M
J
V
S
D
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
           

9 August 2015 - Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor sărbătorită la Grădina Zoologică Timișoara
06.08.2015

                                             COMUNICAT DE PRESĂ
 
             9 August 2015 - Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor 
             sărbătorită la Grădina Zoologică a Municipiului Timișoara
 
 
În fiecare an, ziua de 9 August este un prilej de sărbătoare pentru Grădina Zoologică a Municipiului Timișoara.   Este Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor, sărbătorită  în întreaga lume.  

Conservarea speciilor, protecția animalelor sălbatice, a biodiversității în general  dar și cultivarea dragostei față de animale și natură constituie parte din obiectivele unei grădini zoologice.  Dincolo de aspectele educative și de creștere a gradului de conștientizare cu privire la periclitarea unor specii de animale și  a necesității protejării biodiversității, în special în mediul urban, grădinile zoologice oferă adăpost unor specii rare sau aflate pe cale de dispariție.

Municipalitatea timișoreană vă invită în data de 9 August 2015, începând cu orele 11.00,  la Grădina Zoologică a Municipiului Timișoara, pentru a sărbători Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice şi parcurilor 2015, prin derularea  unor activități specifice, dedicate copiilor, adulților și bunicilor deopotrivă. Vizitatorii vor putea  fi parte din marea familie a iubitorilor de animale, prin participarea alături de îngrijitori la programul de hrănire a animalelor din colecție, în special a celor din zona kinder-zoo dar și a urșilor, cerbilor, căprioarelor și altor animale.

Activitățile recreative și de divertisment  vor fi susținute pe parcursul întregului eveniment de ”Echipa Hazliţilor” care, va oferi  gratuit baloane, modelate în diverse forme. Vor fi organizate pe parcursul  evenimentului o tombolă cu premii atractive, activităţi surpriză pentru cei mici, iar micii vizitatori îndrăzneţi vor fi pictaţi pe faţă de către prințese.

Vizitatorii dornici de promenadă vor putea să viziteze spațiile amenajate ale grădinii zoologice, de-a lungul aleilor umbrite ale grădinii  și să se  relaxeze în minunatul cadru natural oferit de Pădurea Verde.

Ca un element de noutate, în acest an, de Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice şi parcurilor 2015 se va organiza și o tombolă pentru alegerea numelor celor mai noi animale aduse în colecţie și a ”puiuţilor” născuţi în captivitate la grădina zoologică. „Naşii de botez” – copii care au propus  numele cel mai atractiv, vor fi câștigătorii tombolei, iar copiilor participanți li se vor acorda diplome de participare.

Programul se va desfăşura în intervalul orar 11.00 – 13.00, publicul având acces gratuit pe tot parcursul zilei.
 

VICEPRIMAR,
 
Dan DIACONU


Comunicatul de presă în format pdf
Înapoi   Printare

Ştire de ultimă oră!

27.11.2020 -  Închidere temporara a Grădinii Zoologice din Timișoara
Începând de vineri, 27 noiembrie 2020, Grădina Zoologică din Timișoara va fi închisă temporar pentru publicul vizitator.
» mai multe detalii

19.09.2016 -  Eveniment regretabil la Grădina Zoologică
În cursul zilei de Vineri, 16 Septembrie 2016, la Grădina Zoologică a Municipiului Timișoara s-a înregistrat un eveniment regretabil, îngrijitorii constatând moartea în interiorul padocului a unui exemplar de zebra (Equus zebra), donat în luna August a.c. de către Societatea Comercială „CONTINENTAL Automotive Products” S.R.L. Timișoara.
» mai multe detalii

29.09.2015 -  Concurs de fotografie cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor - 4 Octombrie 2015
Primăria Municipiului Timişoara – Direcţia de mediu, împreună cu Grădina Zoologică Timişoara, vă invită să luaţi parte la CONCURSUL DE FOTOGRAFIE organizat cu ocazia ZILEI INTERNAŢIONALE A ANIMALELOR, sărbătorită în data de 04.10.2015.
» mai multe detalii

30.05.2014 -  SERBAREA ZILEI INTERNAŢIONALE A COPILULUI LA GRĂDINA ZOOLOGICĂ TIMIŞOARA
SERBAREA ZILEI INTERNAŢIONALE A COPILULUI LA GRĂDINA ZOOLOGICĂ TIMIŞOARA
Cu ocazia serbării „Zilei Internaţionale a Copilului”, Primăria Municipiului Timişoara vă invită duminică, 1 Iunie 2014 să vizitaţi Grădina Zoologică din Timişoara.
» mai multe detalii

22.05.2013 -  Ziua Internaţională a Biodiversităţii sărbătorită în cadrul GREEN WEEK 2013 - CLEAN AIR FOR ALL
Ziua Internaţională a Biodiversităţii  sărbătorită în cadrul GREEN WEEK 2013 - CLEAN AIR FOR ALL
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Biodiversităţii, Primăria Municipiului Timişoara în colaborare cu două instituţii de învăţămând de prestigiu au organizat o acţiune ecologică. Acest eveniment se circumscrie evenimentelor satelit ale GREEN WEEK 2013, aprobate de către DG Environment a Comisiei Europene (ref.RO03), dedicate factorului de mediu AER, sub sloganul „CLEANER AIR FOR ALL”. Toate evenimentele timişorene care se vor desfăşura în cadrul GREEN WEEK sunt organizate sub titlul generic „CLEAN AIR – Mine, Yours, Ours – Timişoara 2013” şi sunt dedicate evidenţierii importanţei aerului, element vital pentru omenire şi biodiversitate.
» mai multe detalii

15.05.2013 -  Schimb de experienţă la Grădina Zoologică din Timişoara
Schimb de experienţă la Grădina Zoologică din Timişoara
În data de 15.05.2013, între orele 15.00 - 18.00, în incinta Grădinii Zoologice din Timişoara a avut loc un schimb de experienţă între studenţii Universităţii Purdue din Indiana / Statele Unite ale Americii, studenţii Univesităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara şi reprezentanţii Grădinii Zoologice din Timişoara.
» mai multe detalii

19.04.2013 -  Noi "locatari" la Grădina Zoologică din Timişoara
Noi
Colecţia de animale s-a îmbogăţit cu doi noi locatari, un ponei şi un puiuţ de maimuţă hussar. Este o premieră de când s-a redeschis noua grădină zoologică a municipalităţii,
» mai multe detalii

01.10.2012 -  Din 1 Octombrie 2012 se modifică programul de vizitare a Grădinii Zoologice din Timişoara
Din 1 Octombrie 2012 se modifică programul de vizitare a Grădinii Zoologice din Timişoara
În Grădina Zoologică Timişoara, cadrul natural oferit de Pădurea Verde suferă schimbări rapide, oferind vizitatorilor o privelişte de o frumuseţe deosebită, în palete de culori impresionante. În concordanţă cu această schimbare autumnală, programul de vizitare a Grădinii Zoologice se restrânge corespunzător.
» mai multe detalii

22.08.2012 -  Colecţia de animale s-a îmbogăţit cu un exemplar de Tapir
Colecţia de animale s-a îmbogăţit cu un exemplar de Tapir
Începând cu luna August 2012, colecţia de animale de la Grădina Zoologică din Timişoara s-a îmbogăţit cu un nou membru, aparaţinând unei noi specii – Tapir (Tapirus terrestris). Tapirul Otto, un mascul tânăr de 11 luni, provine de la Grădina Zoologică din Szeged, fiind produs al unui grup de creştere deţinut de această grădină zoologică.
» mai multe detalii